Vajon hány olyan tárgyad van otthon, amit valójában utálsz?

Kíváncsi lennék, ha úgy igazán szétnéznénk az otthonunkban, hány olyan holmit találnánk, amit valójában nem használunk, nem szeretünk, vagy akár kifejezetten utálunk? Biztosan nálad is lehet találni ilyen tárgyakat.

 

Nekem például van egy iszonyú ronda zöld lavórom, amit ki nem állhatok. Mindig elhatározom, hogy kidobom és veszek helyette másikat. Számomra fontos, hogy még a lavórra is öröm legyen ránézni! De valahogy ez mégis mindig egy nagyon mellékes dolognak bizonyul a teendőim listáján. Vagy ott a légycsapó. Annyira ronda, mégis egy fontos mindennap használatos tárgy. Ideje lenne választanom valami dizájnosabbat! :)

 

Véleményem szerint, nagyon fontos lenne, hogy alaposan szétnézzünk az otthonunkban, főként a szekrények és különböző tárolók mélyén. Lehet, hogy kincsekre bukkannánk, de lehet, hogy olyan dolgokra, ami számunkra csak szemét, de az is lehet, hogy más számára kincs. (Ezért érdemes elajándékozni, jótékonykodni, vagy garázsvásárt tartani ezekből a darabokból!) 

Ha túl sok ilyen holmi vesz körül minket, az bizony zsúfoltsághoz, rendetlenséghez vezet, egyik helyről pakolgatjuk (vagy inkább dugdossuk őket) a másikra ahelyett, hogy megszabadulnánk tőlük.

Dugdossuk, mert valójában utáljuk és nem akarjuk nézegetni, nem akarjuk, hogy szem előtt legyen és ordítson az arcunkba, mint egy tükör, hogy valami nincs rendben, nekem nem itt lenne a helyem, hiszen amúgy is utálsz, csinálj már velem valamit!!! (erről bővebben írok hamarosan egy másik posztban!)

Erre persze rátesz még egy lapáttal, ha vendég jön! A világért sem akarnánk, hogy az ő szeme elé kerüljön a borzalmas cucc, annyira szégyelljük magunkat miatta. Volt már valaha ilyen élményed?

 

Arról nem is beszélve, hány olyan dolgunk van, amit egyáltalán nem is használunk, csak rakosgatjuk, vagy évek óta hozzá sem nyúlunk! Minek tartogatjuk egyáltalán? A leggyakoribb válasz: "Jó lesz még valamire!" Lefogadom, hogy neked is van jó néhány "jóleszmégvalamire" besorolású holmid! Ez részben vicces, részben pedig elkeserítő, hogy ennyire képesek vagyunk ragaszkodni tárgyakhoz. (Ennek is nyilván megvan a pszichológiai háttere, erről is írok a későbbiekben!)

 

Ennek a posztnak a célja most csupán annyi, hogy felnyissam a szemed, hátha elindulsz és körbejársz egy kicsit az otthonodban, és találsz néhány tárgyat, amik a "nem szeretem", vagy "nem használom" kategóriába tartoznak! :)

Ha találsz néhány ilyet, ossz meg velem egy fotót az alábbi bejegyzésnél!

 

Szeretettel: Gabika :)

 

 

Write a comment

Comments: 0