5 tipp az új holmik tárolására

Már hónapokkal ezelőtt megjelent az életünkben a maszk mint új használati tárgy és mint olyan tárgy, amit az otthonunkban tárolnunk kell. Valahol...egyszer csak...de vajon hol is? :) 

Valahogy azt éreztem, hogy ez egy ideiglenes állapot (legalábbis én így fogtam fel), ezért csak gyorsan betettem a maszkokat a legelső fiókba, ahol helyet találtam, aztán szépen gyűltek a maszkok, egyre több és több lett belőlük. Néhány napja rájöttem, hogy nagyon rendezetlenül kallódnak a fiókban, sőt valójában azt sem tudom, hogy hány darab van, vagy mekkora méretűek, így ideje volt orvosolni ezt a helyzetet.

 

Több helyről kaptunk varrott maszkokat és persze online is rendeltünk néhányat. Eddig többnyire utóbbiakat hordtuk éppen azért mert soha nem tartottam leltárt az eddig meglévőkről. Így ma előszedtem az összeset, átválogattam, felpróbálgattam, átgondoltam melyik családtag számára, melyik méret a megfelelő és kiselejteztem azokat, amikről pontosan tudom, hogy nem fogjuk hordani, mert nem tetszik, túl kicsi, vagy túl nagy. 

 

Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy rászántam csupán néhány percet a maszkok rendezésére, mert bevallom már eléggé zavart, hogy csak úgy hánykolódnak a fiókban. Az egyik legnagyobb gyengeségem még mindig (de már fejlődtem) az a halogatás. Ezt is hetek óta halogattam de ma végre megcsináltam és ez most csodálatos érzéssel tölt el! :)

 

 

Íme 5 tipp, ami segít, az új holmik tárolásában:

 

1. Ezért is nagyon fontos, hogy amikor egy új tárgy bekerül az otthonunkba, annak azonnal jelöljük ki a helyét, ahol tárolni fogjuk és akkor elkerülhetjük, hogy ilyen helyzetbe sodorjuk magunkat. Ha azonnal kijelöljük az új holmi helyét és mindig ugyanoda tesszük vissza, akkor mindig könnyen megtaláljuk és így könnyebb rendezetten tartani az otthonunkat.

 

2. Ezen kívül az is nagyon fontos szempont, hogy amikor egy adott kategóriájú tárgyból több kerül az otthonunkba úgy, mint most a maszkok esetében akkor megkérdezzük magunktól, hogy valóban szükségünk van-e ebből az adott tárgyból ilyen sok darabra, illetve pontosan hány darabra van szükségünk. Mi az a limit amit megszabunk saját magunk számára?

 

3. Ha eljutottunk idáig, akkor már csak azt kell észben tartanunk, hogy mindig tegyük vissza a dolgaikat a helyére. A rendetlenség legelső és legegyértelműbb forrása, ha nem tesszük vissza a helyére azt, amit használtunk. 

 

4. Érdemes a holminkat állítva tárolni. Ez az egyik leghasznosabb tanács, amit Marie Kondo-tól tanultam. Így sokkal helytakarékosabb a tárolás és minden sokkal könnyebben hozzáférhető.

 

5. Ezen kívül azt javaslom, hogy ne halogass! A halogatás nekem is ádáz ellenségem, de ha azonnal kijelölünk egy helyet bármilyen új tárgynak, akár egy ajándéknak, akár egy frissen vásárolt darabnak, akár a maszkoknak, akkor rengeteg időt és frusztráltságot takarítunk meg magunknak!

  

Kíváncsi vagyok, Te hogy tárolod a maszkokat? Elégedett vagy? Vagy esetleg  ráébresztett ez a poszt, hogy Te is csinálhatnád másképp? Várom a kommenteket! :)

 

Szeretettel:

 

Gabika :)

 

 

Write a comment

Comments: 0