A fejlődés útja

Az elmúlt néhány évben rengeteg figyelmet és időt fordítottam az önfejlődésre, illetve az életem minden területére vonatkozó fejlődésre. Először azt hiszem a Titok című film volt meghatározó számomra, később pedig Brian Tracey nevével találkoztam. Rengeteget tanultam tőle, majd jött a többi nagy név és egyre jobban beleástam magam a témába. Könyvek, hanganyagok és online elérhető előadások segítenek abban nap mint nap, hogy előrébb jussak az életben, miközben egyre közelebb jutok a saját lelki békémhez. Az életem számos területe nagyot fejlődött az elmúlt években, és lelkesen haladok tovább az úton!

Hiszem, hogy amikor elindulunk egy úton, újabb és újabb kapuk nyílnak meg, újabb lehetőségek, segítők jönnek szembe. Így találkoztam KonMari nevével is. Emlékszem először milyen furcsának találtam ezt a megnevezést..."the KonMari method", "the KonMari folding", "the KonMari way" stb. El sem tudtam képzelni, hogy ez mi lehet, de éreztem, hogy utána kell néznem, egyszerűen nem hagyott nyugodni. 

Mivel Google a barátom :D ezért az ő segítségével kezdtem a tájékozódást. Kiderült, hogy KonMari valójában egy létező japán hölgy, akinek ez a beceneve a Marie Kondo névből. Elkezdtem utána olvasni, ki lehet ő és kiderült, hogy van két (mostanra már több) könyve, amelyek a rendrakásról szólnak. Nahát ez érdekes lehet, gondoltam magamban és a könyvtárból kivettem az egyik könyvet (Rend a lelke mindennek - eredetileg The life-changing magic of tidying up). Bár eleinte, nagyon lassan haladtam, nem is tetszett igazán, bevallom, azt gondoltam ez a nő kissé flúgos, de úgy voltam vele, ha már eldöntöttem, hogy elolvasom, ám legyen...aztán a könyv utolsó harmadához érve megváltozott minden! Alig bírtam letenni, a szívem gyorsabban vert, folyton csak az olvasásra tudtam gondolni, amikor épp nem volt időm olvasni - mert két gyerek mellett azért nem egyszerű mutatvány könyvet olvasgatni ugyebár... -  és azt éreztem, te jó ég, ez a nő csodálatos! Ugye tanítja is, amit leír?! Ugye ezt tovább lehet adni az embereknek? Ezt mindenkinek meg kell tudnia, ez ÉN vagyok, ezt kerestem egész életemben, ezzel akarok foglalkozni!!!...Lehet ezzel foglalkozni? Van ilyen foglalkozás? És különben is, te jó éééég!!! :D :D :D Szóval hirtelen felgyorsultak az események a fejemben és a kérdések csak gyűltek bennem. És akkor felkerestem Marie Kondo hivatalos honlapját...ott várt rám egy megszólítás: Légy Te is KonMari Tanácsadó (Become a KonMari Consultant)!

OMG!OMG!OMG! Van ilyen!!!??? AKAROM!!!! Hogyan lehet? Mikor lehet? Mennyiért? Hova kell menni? Az izgatottságom a tetőfokára hágott! El sem tudom mondani azt az érzést! Végre megtaláltam, amit évek óta kerestem! 

(Folyt köv.)

 

 

Write a comment

Comments: 0